Härkäpapu

härkapapu

Härkäpapu on yksi Pohjolan vanhimmista viljelykasveista, sitä on viljelty jo 1200-luvulta asti.  Suurin osa maamme härkäpapusadosta käytetään eläinten valkuaisrehuksi.

Pula-aikana härkäpapu oli runsaan valkuaisainepitoisuutensa vuoksi elintärkeää ja korkealle arvostettua ravintoa. Elintason noustessa köyhien aikojen ruuaksi leimautunut papu jäi kuitenkin unholaan. Suomenkin oloissa suhteellisen vähällä vaivalla komeaksi kasvava härkäpapu on varsinaista voimaruokaa.

Tämä yksinkertainen ja herkullinen papu sisältää peräti yli 30 prosenttia proteiineja ja sopii hyvin käytettäväksi monenlaisiin patoihin, pihveihin ja piirakoihin.

Puhdistettua Härkäpapua kotitalouksille 0,5 kg.n  ja 1 kg.n pakkauksissa (1,50 € / 3,00 €)

Härkäpapua 40 kg.n säkeissä valkuaisrehuksi  15,00 €/säkki sis.alv.14%  tai  200,00 €/ tonni + alv.14 %